Open Monumentendag 2018: In Europa

Op 8 september 2018 opent Paushuize de gehele dag de deuren voor Open Monumentendag. Het thema is dit jaar In Europa. Ook Paushuize vertelt bij uitstek een Europees verhaal, met sleutelfiguren als Karel V, paus Adrianus VI en Lodewijk Napoleon. Franse en Duitse bezetters, een Poolse paus en een Oostenrijkse graaf hebben hier hun voetstappen liggen. Ook in de architectuur en inrichting kom je de invloed van Europese stromingen tegen: van de laat-gotische pinakels en vroeg-renaissancistische speklagen in de buitengevel tot de neo-pompeiiaanse stijl in de beschilderde Balzaal.

Ook dit jaar is er een uitgebreid programma, met ieder kwartier rondleidingen, mini-colleges op de binnenplaats, koffie uit een piaggio en optredens van het Utrechts Provinciekoor. Het hele programma vind je terug op de website van de Open Monumentendag Utrecht.