De tuin van Paushuize

Onlangs verscheen op de website van Oud-Utrecht een artikel over de geschiedenis van de tuin van Paushuize, geschreven door Michiel Plomp (oud-hoofdconservator van het Teylers Museum en bestuurslid van de Open Tuinendag in Utrecht).

Michiel Plomp vond onder andere deze mooie foto van de tuin van Paushuize, met commissaris van de koning Alexander baron Schimmelpenninck van der Oye en zijn vrouw jonkvrouw Sophie Frederique Mathilde van Bronkhorst in 1905. Blijkbaar stond er een rieten tuinhuisje in de weelderig groene tuin.

Foto: RKD, Den Haag

Toen Paushuize kantoor van de Provincie Utrecht was, werd de binnenplaats betegeld en gebruikt als parkeerplaats. Een heel ander beeld levert deze foto uit begin jaren negentig van een fietstocht met hindernissen door provincieambtenaren, (met op de achtergrond commissaris van de koning Beelaerts van Blokland):

Foto: Het Utrechts Archief

Lees het artikel hier: Vijf eeuwen groen bij Paushuize