Onderzoek

Onderzoek naar de vermarkting en framing van Nederlandse buitenplaatsen in de 20ste en 21ste eeuw. Dit zal gepubliceerd worden als artikel in een bundel ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de stichting Van der Wijck-de Kempenaer in 2023.

Balzaal Paushuize kunsthistorisch onderzoek naar de (nu nog) ontbrekende muurschilderingen van het recent gerestaureerde 19e-eeuwse interieur van Paushuize (2018 – heden)

Balzaal Paushuize historisch onderzoek naar de totstandkoming van het Pompeiiaanse interieurontwerp voor Paushuize (2018 – heden)

Vijf eeuwen Paushuize kunsthistorisch en architectuurhistorisch onderzoek naar de geschiedenis van Paushuize (2014 – heden)

National Trust onderzoek naar de Tweede Wereldoorlogsgeschiedenis van twee landhuizen van de National Trust, t.b.v. museale presentatie (2011)

Kastelen in de Tweede Wereldoorlog onderzoek naar de museale presentatie van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog op Nederlandse kastelen en buitenplaatsen (2009-2010)

Kasteel Groeneveld, Baarn onderzoek naar de kunstverzamelingen op het kasteel, t.b.v. herinrichting en museale presentatie (2009)

Van Hoogevest Architecten onderzoek naar veranderende restauratiepraktijk aan de hand van drie generaties Van Hoogevest Architecten (2008)