Publicaties

Froukje van der Meulen, ‘Terug naar Pompeii: Ontstaan, verdwijning en herstel van een Pompeiiaans interieur in Paushuize’, in: Tijdschrift Oud Utrecht, augustus 2020.

Tamar Bos en Froukje van der Meulen, ‘Ongeziene objecten, ongeziene mogelijkheden. Nieuwe museumschatten door digitalisering en inventarisatie‘, in: Archievenblad (9), 2017.

Froukje van der Meulen, ‘Land voor water. De gedaantewisselingen van de Zuidplaspolder’, in: Jan Kolen, Hanneke Ronnes en Rita Hermans (red.), Door de lens van de landschapsbiografie. Een nieuwe kijk op de geschiedenis en het erfgoed van landschappen, Amsterdam 2015.

Froukje van der Meulen, ‘Monumentendag draagt waarde van monumenten uit‘, in: Nieuws030.nl (2014).

Froukje van der Meulen, ‘In Twitter kun je niet wonen. Dubbelinterview met architecten Liesbeth van der Pol en Gerwin de Vries‘, in: Post Planjer, 2014.

Froukje van der Meulen, ‘Herbestemming Cereolfabriek Utrecht‘, in: Post Planjer (2014).

Froukje van der Meulen, ‘Opgefrist Fruitkwartier. Stadsvernieuwing in Ondiep‘, in: Post Planjer 68 (2012).

Froukje van der Meulen, ‘Kastelen in Oorlogstijd. De presentatie van de Tweede Wereldoorlog op Nederlandse kastelen, buitenplaatsen en landhuizen‘, in: Kasteel Katern 31 (2011).

Froukje van der Meulen, ‘Kastelen in een nieuwe wereld. De tweede wereldoorlog als katalysator in de twintigste-eeuwse ontwikkeling van Nederlandse elitewoningen‘, in: Virtus 18 (2011).

Froukje van der Meulen, ‘Als een zelfgebreide trui. Interview met architect Jan Bakers,’ in: Post Planjer 63 (2011).

Froukje van der Meulen, ‘Kleur tegen saaiheid. Rietvelds kleurexperimenten in vliegtuiginterieurs‘, in: Article 4 (2010).

Froukje van der Meulen en Bettina van Santen, ‘Veranderende inzichten. Hergebruik van de energiecentrale in Lage Weide‘, in: Post Planjer 60 (2010).

Froukje van der Meulen, ‘Honderd jaar restaureren. Drie generaties Van Hoogevest Architecten‘, in: Article 3 (2009).